Liity tukiryhmään!

Lapsivähennys takaisin!

Viime päivien keskusteluissa ilmastonmuutospuheen ja vanhustenhoidon ongelmien keskellä liian vähälle huomiolle on jäänyt heikko syntyvyys. Meiltä puuttuu joka kolmas lapsi.

Väestön uusiutumiseksi tarvitsemme nyt kahta Suomeen syntyvää lasta kohden yhden ihmisen muualta. Se, että joka kolmas uusi ihminen tässä maassa olisi maahanmuuttaja, muuttaisi merkittävällä tavalla Suomea.

Jokaisen sukupolven velvollisuus on huolehtia edellisestä sukupolvesta ja synnyttää ja kasvattaa seuraava. Yksilöä korostavassa yhteiskunnassamme tämä on unohdettu. Sukupolvien ketju tarvitsee lenkit niin eteen kuin taaksepäin.

Perheet on otettava uudelleen politiikan keskiöön. Uuden sukupolven synnyttäminen ja kasvattaminen on yhteiskunnan jatkuvuuden kannalta tärkein tehtävä. Meidän tulee osoittaa selkeästi, että haluamme käyttää merkittävän taloudellisen panostuksen jatkuvuuden turvaamiseen perheitä tukemalla.

Selkeä ja konkreettinen väline tähän olisi merkittävän lapsivähennyksen palauttaminen verotukseen. Sillä vähennettäisiin perheen perustamiseen liittyvää epävarmuutta ja se loisi luottamusta ja varmuutta tulevaisuuteen niille, jotka pohtivat perheen perustamista ja lasten vastaanottamista muuten epävarmana aikana.

Verovähennys olisi työhön ja toimeliaisuuteen kannustavampi väline kuin tulonsiirrot. Sen kautta palkittaisiin myös siitä, että synnyttämällä ja kasvattamalla uusia veronmaksajia, vanhemmat osallistuvat oman vanhuutensa kustannusten kattamiseen.

Eino Nissinen
YTM
Eduskuntavaaliehdokas (Kesk)
Kyyjärvi

Kirjoitus on julkaistu Keskisuomalainen-lehdessä 11.4.2019

Jaa sosiaalisessa mediassa